BANJA KANJIŽA

Specijalna bolnica za rehabilitaciju

Restoran

Restoranske usluge:

Aquamarin*** ( 300 mesta )

- pansion ili a la carte
- kongresna sala (100 osoba)
- banketi
- korišćenje sale za održavanje svadbi i drugih proslava i manifestacija

Manifestacije

Organizujemo manifestacije u prijatnom ambijentu. 

O visokom standardu i o odličnoj hrani se brine naše stručno osoblje.

Specijalitet kuće

Teleća ragu čorba za 4 osobe

Teleće meso iseckati na kockice 1X1 cm, sitno sečeni crni luk izdinstati na ulju, dodati mrkvu i zelen, dinstati, dodati meso i začiniti i kada je meso gotovo 80%, naliti fondom ili vodom i kuvati još 20 min. Ugrejati margarin, dodati brašno, malo propržiti i naliti u čorbu. Kuvati još 5 min. U činiju za serviranje sipati legir, koji je pripremljen od pavlake, žumanceta i sitno seckanog peršunovog lista, dodati čorbu i vrelo servirati.

  • teleće meso / 320gr
  • crni luk / 80gr
  • ulje / 50gr
  • zelen / 80gr
  • mrkva / 80gr
  • margarin /50gr
  • brašno / 30gr
  • jaja / 1kom
  • pavlaka / 100gr
  • začin po ukusu 

Teleći perkelt (Gulaš) za 4 osobe

Crni luk izdinstati na ulju, dodati meso iseckano na kocke i začine i dinstati oko sat vremena, dodajući po malo vode. Kada je meso gotovo 80%, dodati mlevenu papriku i ljutu papričicu iseckanu na kolutiće, promešati, naliti fondom ili vodom, kuvati još 20 minuta. Servirati sa testom, koje je pomešano sa mladim sirom i kačkavaljem.

  • teleće meso / 1200gr
  • ulje / 120gr
  • crni luk / 250gr
  • paprika mlevena /20gr
  • ljuta papričica / 1kom
  • začin po ukusu

Rigo Janči za 4 osobe

Odvojiti belanca, dodati 30 gr šećera i mikserom izlupati. U žumanca staviti 30 gr šećera i brašno, izlupati, oprezno pomešati, dodati mlevene orahe i kakao, masu usuti u podmazan pleh i staviti u zagrejanu rernu i peći na 200° C. Kada je testo gotovo, staviti da se ohladi i preseći na pola. 

Fil: U kotlić za pripremanje fila staviti mleko, šlag, kako i šećer u prahu, mikserom dobro izraditi, staviti na pečenu koru, prekriti drugom korom i premazati čokoladnim prelivom.

Čokoladni preliv: rastopiti margarin sa čokoladom i dodati malo mleka. Ostaviti na hladno mesto da odstoji sat vremena.

  • jaja / 2kom
  • brašno / 60gr
  • šećer u prahu / 60gr
  • čokolada za kuvanje / 40gr
  • mleko / 120gr
  • šlag / 80gr
  • margarin / 30gr
  • kakao / 10gr
  • orasi / 40gr

Meni ručak

Bogata ponuda meni ručkova spremljena od strane tima kuvara koji godinama unazad stiče ugled jedog od najboljeg u našoj okolini.

Poslastice

Restoran u "Banji Kanjiža" nudi širok asortiman poslastica za sve prilike. Pozivamo vas da nas posetite i konzumirate slatke poslastice u našem restoranu.

Svadbeno veselje u  Banji

Organizujte svadbeno veselje u "Banji Kanjiža" kako bi Vaš najvažniji dan bio savršen. 

Cena održavanja svadbenog veselja već od 2410 dinara po osobi, koja uključuje usluge hrane i pića ili iznajmite ceo restoran i to već po ceni od 1750 dinara po osobi. "Banja Kanjiža" obezbeđuje smeštaj za mladence u objektu „Aquamarin“.